Yeah. The name is shiha.

HYE!

Welcome to this piece of shit..

life is short..

.:break the rules:.

.:forgive quickly:.

.:kiss slowly:.

.:love truly:.

.:laugh uncontrollably:.

:)

I am an independent Herbalife distributor ;)

Glitter Text

Tuesday, July 27, 2010

Pengalaman PAHIT GETIR..

ok peeps!
dah tamo cte lawak-lawak lg dahh..
tibelah masanya untuk cite seram plak..
mood aku sekarang adalah

MOOD SERAM..

*hihihihihihihi*
(soundtrack hantu ketawa)




AMARAN KEMENTERIAN KESIHATAN


Kepada Ibu-Ibu Bapak-Bapak siapa yg punya anak bilang aku..
Aku yg tengah malu.. (err??)
*mungkin yg ni ialah lirik lagu*

AMARAN SEKALI LAGI..

Kepada Ibu-Ibu mengandung, pesakit jantung dan kanser paru-paru, pendarah tinggi dan mempunyai kencing yang manis tidak digalakkan membaca.. yang lemah semangat tuhh sedar-sedar diri cket..jangan kaw berani sangat.. nanti kaw takot lalu mati.. aku yg dipersoalkan diakhirat kelak..
*ehem!

Ok..
pd suatu malam selepas maghrib..
aku pon berjalan-jalan dengan riangnya
pergi kerumah Cik Lin
tujuan adalah untuk belajar mengaji..
(aku memang suka g mengaji. Sebab aku bercita-cita nak jd Jutawan kelak)
*apa kena-mengenanya*





tiba-tiba..

jengjengjeng

tudung aku tertarik ke belakang..
aku pon tekejut gila lahhh..
bila aku pndang belakang..
aku ternampak ade mnde nga ketawa mengilai..
rambut panjang gila..
n muka sangat menakotkan
aku pon takot gila dan pengsan..


-T.H.E E.N.D-



okayy..
tu cerita tipu je..
HAHA!


skang ni aku nak cerita betol punya..
kali ni memang betol2 punya..
aku janji..
:)


*ehem ehem*
(muka dah berubah cyes)


pada suatu hari jumaat malam..
aku telah mengambil keputusan untuk
bermalam dirumah kawan ku,
Halimah (bukan nama sebenar) di Kuala Pilah (bukan tempat sebenar)..
*xperlu rasanya nak skema sangat*

lepas smpai je rumah dye,
aku pon lepak2 jap and amek buku mastika yg aku jumpe kat atas katil dye..
aku baru tgk buku mastika tuh
aku da suspen-suspender daa..
mane tak..gambar hantu kat depan tuh
xmacam
GILA SCARY PULAK!
gamba hantu bertaring,
mcm mane tah aku nak describe aku pon tatawu..



*bukan cmni la gambar hantu tu*
* klaw setakat cmneyh aku pon xtakot!*

eleh..
bole wat tdo lagik


tapi xpe..
dengan berbekalkan keberanian aku..
dengan bajet-bajet cool..
dan konfiden..
aku tutup muka hantu tu..
and terus je baca..
*aku memang suka membaca. sebab cita-cita aku memang nak jadi Jutawan*


time baca uh..
memang agak seram la cite nye..
cam bese la.. aku mesti rilek je..
smpai aku nak mandi pon
aku malas..

*memang malas..bukannya takot..sorry sikit*
huh!

tapi aku rajen kan jugak and g mandi..
lepas mandi uh..

Konon nak solat Isya' la neyh..
siap dengan telekung sejadah sume..
aku start solat..
macam bese..
bace Al-fatihah n Surah Al-Ikhlas
*standard la bace surah Al-Ikhlas..macam aku tatawu..kaw pon same je an*
:)

then aku pon Ruku'

*lebih kurang cmneyh la gak aku Ruku' tuh*



pas ruku' diri la balek kan..
sekali..
time aku nak sujud tuhh..

AKU STUCK!!

IBUUUU TOLONGGGGGGGG!

aku xleh nak sujud..
aku rasa macam ade sumthing TARIK telekung aku dari belakang..
aku try jugak nak sujud..
tapi xleyh..
maken kuat aku try nak sujud..
maken kuat gak aku rasa telekung aku kena tarik..

zzuuuuppppp!!

dup dap dup dap dup dap..

aku dah berdebar-debar...
palotak aku teringat
hantu setan jin ghimau mane tah yg
ada kat mastika tuhh..



*macam-macam hantu ade lam palotak aku time tuh selaen hantu mastika*
*tapi aku leh download 2 je*

*p/s: ianya menggunakan keberanian yang maha dasyat untuk aku upload gmba ini ye kawan-kawan..*


dalam hati aku ni..
peehhhh...
macam nak pecah rasanya..
aku punya takot memang mastika je yg tawuu..
dalam hati ni siap ade monolog dalaman wa ckp lu..


"Ya Allah.. kenapalaahhh hantu setan ghimau tuh nak kacau.. Jangan lah tarik telekung aku.. Dosa la hantu.. aku kan nak solat ni.. xtakot ke org da bace Al-Fatihah n Al-Ikhlas sume ni.. xkan nak baca Ayat Qursi plak.. tp manade orang bace Ayat Qursi time Ruku'??
Hisshhh..
TOLONG LAH YA ALLAH..
halau lahh hantu ni.. halau laahhh dia.. suruh dia g jauh-jauh..
org nak solat ni.. jangan kacau shiha.. shiha xwat dosa ngan hantu pon..


*tah hape lagi aku mmbebel dalam hati pon aku da xhengat*
*xmacam nak menagis plak kann*
*kalau lu kene, mesti lu pon nanges jugak!*


lepas bape minit dlm posisi
"sujud xsujud..ruku' xruku tuu'"
ttbe..

aku menang!
aku dah boleh sujud..
aku pon mcm ada bangga cket la..
kononnya aku dah menang lawan ngan hantu..
hantu da give up ngan kebrutalan aku..
*brutal ke??*
*ehem!

aku pon sujud cam bese..
tp aku sedar yg telekung aku ni da mcm nak tercabut da..
rambut pon dah nampak..
tapi aku konfiden je sujud..
then
aku duduk antara dua sujud..

tp bile nak sujud lg skali..
aku tawu yg aku kene batalkan solat..
memandangkan aku da mengigil tahap beruang..
n aurat pon dah nmpak..

ape lagi..
ngan agresif nye..
aku terus cabut telekung laju-laju and
bersandarkan
suara aku yg nak menanges uh
aku tanya membe aku..


"Yugiiiiiii!!!! (bukan nama sebenar) apa tuuuuuu?????"
"aku takottttt!!!!"
"tolong akuuuu"
"ape yg tarik telekung tadii ???"


tp yugi ni dok gelak2..
aku pon blur
tah hape yg lawak ntah
aku pon tatawu..
tp aku join gak..
hehe
padahal td da mcm nak histeria dah aku..
lepas tuu yugi pon cite lah kejadian sebenar..




RUPA-RUPANYA..

telekung aku tersangkut kat bucu katil..

cheeiiissttttt!!

Kong hajauuuuuu !
xguna satu sen!

taik ayam!

wat penat aku takot..
rupanya katil je..


punyelaah suspen wa dibuatnya!
grrr!
*marah!*

elehh tapi sbenanye aku da agak da..
aku mane takot pon..
aku saje je..
HUUUUHHHHH!
*ehem!
:D


tuh jelahh cite seram yg penah belaku dlm hidup aku..
memang cte btol ni..
*seram x? seram x?*
*tolong la ckp seram sebab time mnde neyh jadi aku memang takot gila!!*

korang tatawu betapa berdebar nye
jantung aku time tu..
bertaubat aku
xnak bace cte hantu kat mastika lagi..


sekian

Terima Kasih!

*baik baca Al-Quran pasni*
*no hantu mastika anymore*



*hantu-hantu di luar sana! jangan cuba-cuba nak kacau aku!*
nampak x tanda
DILARANG HANTU??
haa..

BABAI!
:)




13 comments:

  1. HAHA , tak pasal pasal hantu mastika tu yang kau salahkann . Patutlahh menang ,telekung da tak tersangkut lagii . HAHA !

    ReplyDelete
  2. hahahaa!
    memang mastika bersalah..
    kaw tatawu betapa takotnya akuuu..
    wuuuuu!

    ReplyDelete
  3. haha, okeyy la tuu . Kira tu la pengalaman paling dahsyat yg berlaku dalam hidup kau ea . Kalau ade , story lg . Aku SUKA bace . Hee~

    ReplyDelete
  4. haha!
    dasyat gila..
    dan aku xnak lagi ade pengalaman scary cmtu..
    aku kan da tobat xbace mastika lagik..
    :D:D
    kaw lak rul, tade story seram2 ni??
    story cket..

    ReplyDelete
  5. waaaahhh...seram gile ah cter ko...hahah

    ReplyDelete
  6. hahaha!
    hassei, nmpk sgt ketidakiklasan kaw wehh..
    dushh!
    :D:D

    ReplyDelete
  7. haha !
    buat mase nie takde lg .
    takde pun takpe kott .
    hee~

    ReplyDelete
  8. yugi bukan name sbnar? wakaka!
    sengal jer ko ek..hehek

    ReplyDelete
  9. eh, btol la aq ikhlas ni..haha

    ReplyDelete
  10. rul: haha! bek xpayah wehhh scary je ade cte mcm nihhh.. tp ble igt balek mcm nak gelak pon ade..haha

    yugi: yelaa..name sbenar kaw kan laen..wakakaka

    assei: hahah..kentut la iklas..nyampahhhh.. :P

    ReplyDelete
  11. heheh..woih, bile nk post entry bru..wa tgu lame da ni..

    ReplyDelete
  12. sha! kejadian ni berlaku mase kat umah ak (bukan tempat sebenar) tu kan???
    teheheheheheheheeee!!!!~

    ReplyDelete
  13. ssei: HAHAHA..tade mase la bro. malas. wakaka

    nadiah: harap maaf, atas sebab yg tertentu, tempat kejadian adalah dirahsiakan..MUAAHAAa~

    ReplyDelete